Aké zaujímavé miesta navštíviť v Topoľčanoch?

Premýšľate, kam by ste sa vybrali počas najbližšieho voľného víkendu a chceli by ste vidieť niečo nové? Mesto Topoľčany je skvelou voľbou. Poteší viacerými historickými pamiatkami aj atrakciami, nehovoriac o jeho blízkosti k iným miestam s bohatými možnosťami trávenia voľného času.

Aké zaujímavé miesta navštíviť v Topoľčanoch?

Pred cestou

Na každú cestu, nehľadiac na to, kam idete, sa musíte dobre pripraviť. To znamená, spraviť si určitý plán a spísať si miesta, ktoré chcete vidieť. Druhým krokom je výber výhodného ubytovania v Topoľčanoch. Je na vás, či si zvolíte hotel, apartmán alebo chatu.
Keď máte toto všetko hotové, môžete sa pustiť do tretieho kroku, ktorý je tým najlepším – do samotného cestovania.

Tribečské múzeum Topoľčany

Tribečské múzeum v Topoľčanoch bolo otvorené v roku 1961. Od tohto roku prešlo pozoruhodným vývojom a niekoľkými zmenami, vďaka ktorým vás dnes môže informovať o skutočne zaujímavých poznatkoch. Návštevníkom poskytuje stálu expozíciu s názvom Príroda stredného Ponitria, ktorá disponuje paleontologickými, geologickými, botanickými a zoologickými zbierkami.

Krytá plaváreň a letné kúpalisko

Ak milujete vodu, v letných mesiacoch by ste mali navštíviť kúpalisko na Hviezdoslavovej ulici. Nachádzajú sa v ňom tri bazény – plavecký, relaxačný a detský. Nechýba ani tobogan a teplota od 24 do 28 °C.

Ak by ste Topoľčany navštívili v zime, navštívte krytú plaváreň s 25 metrovým plaveckým bazénom s hĺbkou vody 190 cm a s detským bazénom s hĺbkou vody 60 cm. Vo vnútri budovy sa nachádzajú aj masérske služby.

Tip: Ak chcete v meste stráviť dlhšie ako jeden deň, no nechcete dať za ubytovanie desiatky eur, riešením je chata v Topoľčanoch. Okrem skvelého vybavenia získate aj tiché prostredie a pokoj.

Westernklub

Pre deti je ako stvorený Westernklub, malý rodinný podnik určený na to, aby poskytol ľuďom, hlavne tým najmladším generáciám, kontakt s koňmi. Okrem klasickej, jednorazovej návštevy môžete svoje ratolesti zapísať aj do jazdeckej školy. Výcvik prebieha v troch jazdiarňach. Následne nechýba prezliekáreň a parkovisko.

Podobné služby poskytuje aj Ranč Y, ktorý sa však nachádza v Soľčanoch, približne 4 km od Topoľčian.

Aké zaujímavé miesta navštíviť v Topoľčanoch?

Kam ďalej?

Keď vyčerpáte všetky možnosti, ktoré vám poskytuje mesto Topoľčany, prejdite do jeho okolia, ktoré poteší napríklad Archeologickým múzeom Veľkej Moravy v Bojnej, Aponiovskou historickou knižnicou v Oponiciach alebo Letohrádkom Babylon v Brodzanoch.

Ak by vám nevadilo zájsť ešte ďalej, prezrite si Slovenské múzeum A. S. Puškina či Slovanské hradisko Valy.

Užite si tú najlepšiu dovolenku v Topoľčanoch! Naplánujte si všetko, čo chcete vidieť, vybavte si výhodné ubytovanie cez ubytovací portál Hauzi a zažite skvelé dobrodružstvo.

Foto č. 1: Autor: János Korom Dr., CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7929740
Foto č. 2: MemoryCatcher, zdroj: https://pixabay.com/sk/photos/jazda-na-koni-kone-deti-mlad%c3%bd-6393239/

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email