Polícia v Topoľčanoch upozorňuje verejnosť na množiace sa prípady zločinov vydierania na sociálnych sieťach

TOPOĽČANY 19. januára 2022 – Polícia v Topoľčanoch upozorňuje verejnosť na množiace sa prípady zločinov vydierania na sociálnych sieťach. Ako informuje policajná Facebook stránka Polícia SR – Nitriansky kraj,
muža osloví prostredníctvom sociálnej siete neznáma žena s atraktívnymi fotkami, ktorá ho požiada o priateľstvo.

Polícia v Topoľčanoch upozorňuje verejnosť na množiace sa prípady zločinov vydierania na sociálnych sieťach.

Podľa ďalších informácii si s ním začne písať, pričom ide od začiatku o komunikáciu so sexuálnym nádychom. „Následne neznáma osoba muža navedie, aby jej poslal nejaké svoje erotické videá, prípadne fotografie, prípadne spolu vedú videohovor, kde je poškodený nahý a podobne. A začne sa kolotoč vydierania,“ opisuje Polícia.

S poškodeným sa spojí iná osoba, ktorá sa predstaví ako rodič osoby, ktorá komunikovala s poškodeným a tvrdí, že osoba je mladistvá alebo maloletá a buď jej poškodený zaplatí odškodné, alebo to oznámi na políciu ako rozširovanie detskej pornografie a podobne. „S poškodeným sa spojí osoba, vydávajúca sa za príslušníka Policajného zboru, ktorý sa snaží dohodnúť „mimotrestné“ a mimosúdne vyrovnanie, nakoľko rodič neznámej osoby, s ktorou si poškodený písal, sa o ich sexuálnej komunikácií dozvedel a chce vec riešiť v trestnom alebo súdnom konaní,“ približuje Facebook stránka Polícia SR – Nitriansky kraj.

S poškodeným priamo komunikuje tá neznáma osoba, s ktorou sexuálnu komunikáciu poškodený viedol a priamo od neho žiada financie pod hrozbou zverejnenia jeho intímnych fotografií a videí na voľne dostupnom internetovom priestore, prípadne sa mu vyhráža, že ich zašle jeho partnerke, rodine, priateľom a blízkym za účelom jeho diskreditácie. „V každom prípade príde po komunikácií so sexuálnym nádychom poškodeného a páchateľa bezprostredný nátlak na poškodeného. Pýtajú pritom od neho peniaze – rádovo v tisíckach eur, pričom páchateľ nie je nikdy ochotný sa s poškodeným stretnúť osobne a peniaze chce zaslať prostredníctvom bankového alebo iného prevodu,“ dodáva policajná Facebook stránka.

BUĎTE OPATRNÍ PRI KOMUNIKÁCII S NEZNÁMYMI OSOBAMI, RADŠEJ PODOZRIEVAJTE, AKO SA MÁTE DAŤ OKLAMAŤ!

zdroj: Facebook Polícia SR – Nitriansky kraj, foto: Pexels.com

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email